Ücretsiz Web Hosting Kontrol Panelleri

Web Hosting Sunucu Kontrol Panelleri

Her hangi bir işiniz için VPS / VDS sunucu, bulut sunucu veya fiziksel bir sunucu kullanmanız gerekiyorsa bu sunucuyu ve üzerindeki servisleri yönetmek için bir kontrol paneli kullanmanız işlerinizi oldukça kolaylaştıracaktır ve hızlandıracaktır.
Bu makalemizde bahsedeceğimiz kontrol panellerini bilgisayarınızdaki işletim sistemi (Windows) gibi düşünebilirsiniz. Sunucunuzun kaynaklarını istediğiniz işlemler ve hizmetler için kolayca yönetebilmenizi sağlıyorlar. Sunucunuzu ihtiyaçlarınızı karşılayacak şekilde kurarak yönetmenizi sağlıyorlarda diyebiliriz.
Örneğin sunucunuzu mail sunucu olarak kullanmak istiyorsanız, bu mail sunucunun kurulması, konfigürasyonunun (ayarlarının) yapılması, email adreslerinin eklenmesi, gerektiğinde email adreslerinin silinmesi, şifrelerinin değiştirilmesi, kotalarının ayarlanması, email yönlendirmeler yapılması işlemleri vb birçok işlemi bu web hosting kontrol panelleri sayesinde birkaç tık ile kısa sürede halledebiliyoruz.
Web sitenizin ve mail adreslerinizin bulunduğu sunucuda bu panellerden biri veya bunlara benzer bir panel mutlaka mevcuttur. Size email adreslerinizi veya web sitenizin barındırıldığı alanı yönetmeniz için verilen panel bilgileri ile ulaştığınız paneller işte bu aşağıdaki panellerden biridir yada bunlara benzer bir paneldir.

Web Hosting Sunucu Kontrol Panelleri

Lisanslı (Ücretli) Paneller ve Lisanssız (Ücretsiz) Paneller

Cpanel WHM, Plesk ve DirectAdmin web hosting kontrol panelleri en çok kullanılan lisanslı yani ücretli panellerdir. Bu paneller zaman içinde oldukça gelişmiştir ve güvenlidirler, fakat kullanmak için aylık veya yıllık olarak lisans ücreti ödemeniz gerekir. Lisans ücretleri sunucunuzda barındıracağınız domain (alan adı) adetine göre değişmektedir.
Sunucunuzu kolayca kurarak yönetebilmek istiyorsunuz fakat lisans ücreti ödemek istemiyorsunuz, o zaman aşağıdaki ücretsiz web hosting kontrol panellerinden istediğiniz bir tanesini tercih edebilirsiniz.
Fakat şunuda mutlaka değerlendirmenizi öneririz; Aşağıdaki paneller açık kaynak kodludur ve ücretsiz kullanabilirsiniz, fakat geliştiricileri tarafından her hangi bir destek sağlanmamaktadır. Lisanslı (ücfretli) panellerin sağladığı güvenlik garantisi ve destek bu panellerde mevcut değildir. Dolayısıyla sunucunuz üzerinde güvenlik kontrollerini kendiniz yaparak, sunucunuzun güvenli bir şekilde çalıştığına emin olmanızı öneririz.

Şimdi gelin ücretsiz en popüler web hosting kontrol panellerini tek tek detaylıca inceleyelim. Bu panellerle ilgili kurulum ve destek hizmetleri için SunucuDestek Teknik Destek sayfamızdan bize ulaşabilirsiniz ve Mağazamızı ziyaret edebilirsiniz.

1- CyberPanel

Kurulabilir İşletim Sistemleri : Centos 7.x, Centos 8.x, Ubuntu 18.04, Ubuntu 20.04, AlmaLinux 8

Özellikler: CyberPanel ücretsiz hosting kontrol paneldir. OpenLiteSpeed web server desteği vardır. OpenLiteSpeed’in Apache ve NGinx den biraz daha performanslı olduğu çeşitli benchmark raporlarında görülmüştür. CyberPanel openlitespeed gereği LSAPI (LSPHP) destekler. Php 5.3 ila 8.1 arası tüm versiyonlar otomatik kurulu olarak gelir. Veritabanı sunucusu MariaDB dir. Kontrol Panel arayüzünde Türkçe dil desteği vardır. WordPress, Joomla, OpenCart gibi hazır scriptler için otomatik kurulum desteği vardır. Ücretsiz SSL desteği vardır. Redis desteği vardır. CyberPanel 1 kişi tarafından geliştirildiğinden tamamen sorunsuz bir panel değildir, ancak ücretsiz paneller arasında popülerdir.

Kurulum Hizmeti İçin : CyberPanel Kurulumu


2- CloudPanel

Kurulabilir İşletim Sistemleri : Ubuntu 22.04, Debian 11

Özellikler: CloudPanel LEMP mantığında ücretsiz hosting kontrol paneldir. NGINX + PHP-FPM olarak kurulu gelir. NGinx web server olması performans açısından olumludur ancak .htaccess dosyaları Nginx de çalışmayacaklarından özel nginx rules kullanılmalıdır. WordPress, Joomla gibi hazır CMS sistemler için otomatik kurulum veya domain eklenirken wordpress ile birlikte kurulma desteği vardır. Php 7.1 ila 8.1 arası tüm versiyonlar otomatik kurulu olarak gelir. Veritabanı sunucusu MariaDB dir. Kontrol Panel arayüzünde Türkçe dil desteği vardır. Ücretsiz SSL desteği vardır. Redis desteği vardır. Kötü yanları ise bu panelde e-posta desteği yoktur, ayrıca dns server desteği yoktur. E-posta için farklı mail server kullanmanız gerekir. Aynı şekilde alan adları içinde cloudflare, yandex dns kullanılması önerilir.

Kurulum Hizmeti İçin : CloudPanel Kurulumu

Web Hosting Sunucu Kontrol Panelleri


3- Centos Web Panel
(Yeni adıyla CWP Panel veya Control Web Panel)

Kurulabilir İşletim Sistemleri : Centos 7.x, Centos 8.x, RockyLinux, AlmaLinux

Özellikler: Centos Web Panel Nginx, Apache, Varnish destekleyen ücretsiz hosting kontrol paneldir. Apache + NGinx Reverse Proxy + PHP-FPM olarak kurulu gelir. Siz daha sonra isterseniz sadece Nginx veya Sadece Apache olarak derleyebilirsiniz. Varnish Cache ile de gayet güzel performans alabilirsiniz. Php 5.4 ila 8.0 arası tüm versiyonlar otomatik olarak kurulu gelir ancak ücretsiz versiyonunda Php Selector kullanılamaz, bu nedenle 1 adet php versiyonunu tüm siteleriniz için kullanmak zorundasınız. Ayrıca Centos Web Panel ücretsiz versiyonunda 10 hesap oluşturup kullanabilirsiniz. Daha fazlası için ücretli lisans satın almanız gerekmektedir. Veritabanı sunucusu MariaDB dir. Ücretsiz SSL desteği vardır. Oldukça uygun lisans ücretleri ile Control Web Panel PRO sürümüne geçerek tüm özelliklerini sınırsız kullanabilirsiniz. CWP Panel kurulumu SuncuDestek uzman ekibi tarafından yapılabilen bir paneldir. Kurulum hizmeti ile ilgili detaylı bilgi almak için SunucuDestek Mağazamızı ziyaret edebilirsiniz.

Kurulum Hizmeti İçin : Centos Web Panel Kurulumu


4- Vesta Kontrol Panel

Kurulabilir İşletim Sistemleri : Centos 6-7, Debian 8-9, Ubuntu 18.x

Özellikler: Vesta Kontrol Panel ücretsiz hosting kontrol paneldir. Kolay ve basit bir arayüzü vardır. Türkçe dil destekler. Apache (backend) + NGINX (reverse proxy) + PHP-FPM olarak kurulu gelir. Kurulumda isterseniz NGINX standlone + PHP-FPM olarak da kurulum komutu koşturabilirsiniz. Tekil php sürümü ile kurulu gelir ancak ek yazılım ile Php 5.6 ila 8.0 arası tüm versiyonları kurup kullanabilirsiniz. Veritabanı sunucusu MariaDB dir. Ücretsiz SSL desteği vardır. Otomatik script kurucu özelliği yoktur, lisans satın alarak softaculous kullanabilirsiniz. NGinx için wordpress, joomla sitelere uygun rewrite rules özelliği vardır.

Kurulum Hizmeti İçin : Vesta Panel Kurulumu


5- Hestia Panel

Kurulabilir İşletim Sistemleri : Ubuntu, Debian

Özellikler: Hestia Panel ücretsiz hosting kontrol paneldir. Apache (backend) + NGINX (reverse proxy) + PHP-FPM olarak kurulu gelir. Php 5.6 ila 8.0 arası tüm versiyonlar otomatik kurulu olarak gelir. Veritabanı sunucusu MariaDB dir. Ücretsiz SSL desteği vardır. Otomatik script kurucu özelliği vardır bu sayede WordPress kurabilirsiniz. Arayüzü VestaCP Panele Benzer.

Kurulum Hizmeti İçin : Hestia Panel Kurulumu


6- aaPanel

Kurulabilir İşletim Sistemleri : Ubuntu, Debian, Centos

Özellikler: aaPanel LEMP veya LAMP mantığında ücretsiz hosting kontrol paneldir. Apache (backend) + NGINX (reverse proxy) + PHP-FPM olarak kurululabildiği gibi sadece NGINX + PHP-FPM olarak da kurulum destekler. Php 5.3 ila 8.0 arası tüm versiyonları kurabilirsiniz. Veritabanı sunucusu MySQL veya MariaDB olarak kurulabilir. Ücretsiz SSL desteği vardır. Arayüzü basit gibi görünse de App Store alanından bir çok ek yazılım kurabiliyorsunuz. Php sürümleri, openlitespeed, redis ve dahasını kurabilirsiniz.

Kurulum Hizmeti İçin : aaPanel Kurulumu


7- FASTPANEL

Kurulabilir İşletim Sistemleri : Ubuntu, Debian, Centos, AlmaLinux, RockyLinux

Özellikler: FASTPANEL LEMP veya LAMP mantığında kurulabilen ücretsiz hosting kontrol paneldir. Lisans aktivasyonu gerektirir. Apache (backend) + NGINX (reverse proxy) + PHP-FPM olarak kurululabildiği gibi sadece NGINX + PHP-FPM olarak da kurulum destekler. Php 5.3 ila 8.0 arası tüm versiyonlar otomatik kurulu olarak gelir. Veritabanı sunucusu MariaDB dir. Ücretsiz SSL desteği vardır. Otomatik WordPress Kurucu desteği vardır. Panel dili ingilizcedir.

Kurulum Hizmeti İçin : FastPanel Kurulumu

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın